Založ si blog

Vysoká škola inteligenciu nepridá!

Na jednej prednáške z matiky, nám profesor povedal: „VŠ nikomu na inteligencii nepridá, lebo ak je sprostý, aj ním zostane!“ Keďže sme si ho nesmierne vážili pre jeho múdrosť, rozvahu a ľudskosť, toto tvrdenie v nás zostalo.

V priebehu života sa mi neraz potvrdilo, že mal pravdu. Navyše, po revolúcii vznikali moderné školy, v ktorých za poplatok študujete dištančnou formou a občas prídete na nejakú pofidérnu skúšku a nakoniec si záverečnú prácu objednáte u agentúry, ktorá ju vypracuje. Keďže patrím ku generácii, ktorá zažila len poctivé univerzity s vyspelými akademickými tímami, nejako podvedome vnímam stále vyššiu pravdivosť nadpisu.

Dôkazom je najnovšia absurdita, ktorú so šialenou a zvrhlou energiou zdieľajú ľudia, ktorí majú v profile uvedené „moderné a komerčné univerzity“, Jedná sa o nový argument proti konšpirátorom, ktorým chcú vyvrátiť nezmyselnosť opatrení pri 1% pozitívnych. Argument, pri ktorom mi paralyzovalo mozog a premýšľam, ktorá skupina je ešte plne pri zmysloch 🙁

Takže o čo ide? Ide o to, že všeobecne platí, že čo pri požiari nezničí oheň, to zničí voda. Stavební inžinieri, statici a odborníci vedia o čom píšem. Hektolitre vody každú stavbu znefunkčnia tak, že väčšinou musí byť zbúraná, alebo aspoň v značnom rozsahu. Ak sa hasí v zime, je tá istota na 100%, keďže nasiaknuté múry trhá mráz. Takže je jasné, že ak mi horí 1% domu, použijem miernu formu hasenia – možno malý hasiaci prístroj, ale určite nie niekoľko cisterien vody!

Je preto nezmyselné a pre ekonomiku likvidačné, aby sme na „hasenie“ 1% obyvateľstva používali celkový lockdown, plošné testovanie, plošné zatváranie škôl, prevádzok, úradov a pod. Aby bola paralyzovaná ekonomika, aby boli dehonestovaní ľudia, aby boli prezentované hlúpe vyjadrenia tých, ktorí už zjavne stratili aj posledné zvyšky svojho rozumu a aby naša spoločnosť bola paralyzovaná a polarizovaná. Apropos, ak naša vláda disponuje tak vysokým percentom plagiátorov, aká je potom vyspelosť a odbornosť členov krízového štábu??

Milí antikonšpirátori, ak chcete vyvrátiť tvrdenia „konšpirátorov“, ktorí ani nešíria bludy, ale sú len ekonomicky činní a majú podrážané kolená nezmyselnými opatreniami, skúste si vymyslieť nejaký iný, rozumný argument a nie primitivizmus rovnajúci sa nevzdelanému a hlúpemu jedincovi. Zhadzujete tak nielen seba, ale i všetky tie moderné, vzdelávacie inštitúcie!

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 2239x
Priemerná čítanosť článkov: 2239x

Autor blogu

Kategórie

Archív